Kundesenter Mine sider Selg Kategorier
QXL.noArkiv

Annonce:

7 av de mest berømte norske fotballspillerne

Vi ser på noen av de mest berømte norske fotballspillerne som siden har lagt skoene på hylla. Spillerne som har lagt opp domineres av gamle Premier League-proffer. Vi starter med kanskje verdens kjente nordmann. Nemlig Ole Gunnar Solskjær:

Ole Gunnar Solskjær

Selv etter solide prestasjoner for Molde var det få som hadde sett for seg at kristiansunderen skulle signere for Manchester United i 1996. Da ble Solskjær signert som et alternativ til storscoreren Alan Shearer som gikk for rekordmye 15 millioner pund. Oppholdet i Manchester fikk en pangstart og han scoret 6 minutter inn i debuten sin mot Blackburn Rovers. Totalt ble det 235 kamper og 91 scoringer for de røde djevlene. Den mest kjente av scoringene er selvfølgelig det avgjørende målet på overtid i Champions League-finalen mot Bayern München i 1999.

I slutten av 2018 fikk vi oss en ny overraskelse da Solskjær ble midlertidig manager for Manchester United. De første tre månedene spilte laget fantastisk, men etter at Solskjær ble ansatt gikk det nedover og laget klarte ikke å prestere de siste månedene av sesongen. Det har ført til at du får hele 34 i odds hos Betsson på at Manchester United vinner ligaen, og 2.10 på at de klarer topp fire. Uansett blir det spennende å følge Solskjærs eventyr videre.

John Arne Riise

Fra 2001 til 2008 spilte John Arne Riise på venstrebacken for Liverpool. Totalt ble det 234 kamper og 21 scoringer, hvor han var mirakelet i Istanbul der Liverpool snudde 0-3 til 3-3 og seier på straffer over AC Milan. Riise vant også et FA-cup trofé med de røde. Etter tiden på Merseyside noterte Riise seg for blant annet 99 kamper for Roma og 87 kamper for Fulham.

John Carew

Lørenskog-gutten John Carew begynte sin profesjonelle karriere i Vålerenga. Der ble det 43 kamper og 19 scoringer før han scoret imponerende 19 mål på 17 kamper for Rosenborg. Etter et år i Trondheim bar turen videre til Valencia der han scoret 20 mål på 84 kamper. Siden spilte han både for Roma, Besiktas og Lyon før han fikk et lengre opphold i Aston Villa. Der ble det 113 kamper og 37 mål. Carew avsluttet karrieren sin i West Ham i 2012.

Henning Berg

Henning Berg var den første spilleren til å vinne Premier League med to forskjellige klubber. Han vant serien med Blackburn i 1995 før han ble signert av Sir Alex Ferguson og Manchester United. I den røde delen av Manchester vant han serien både i 1999 og 2000.

Tore André Flo

Tore André Flo forlot Norge i 1997 for å bli Chelsea-spiller. I sin første sesong scoret han imponerende 15 mål, blant annet en hat-trick mot byrival Tottenham. Flo fikk totalt 112 kamper for de blå og scoret 34 mål. Etter oppholdet i Chelsea spilte han senere for blant annet Rangers, Sunderland og Siena. For landslaget ble det 76 kamper og 23 scoringer.

Ronny Johnsen

Etter å ha spilt for flere lag i hjemlig liga ble de et års opphold i tyrkiske Besiktas før Johnsen signerte for Manchester United i 1996. Der vant han fire ligatitler, en FA-cup og et Champions League-trofé. Etter at kontrakten hans utgikk i 2002 spilte han to sesonger i Aston Villa før han la opp etter én sesong i Newcastle i 2005.

Erland Johnsen

Erland Johnsen starter karrieren sin i Moss før han signerte for den tyske giganten Bayern München i 1988. Der spilte han 21 kamper på to sesonger og var en del av laget som vant to seriemesterskap på rad. Han gikk deretter til Chelsea der stopperkjempen noterte seg for 145 kamper før han avsluttet karrieren med en sesong i Rosenborg og Strømsgodset.

Andre berømte norske fotballspillere det absolutt er verdt å nevne er Steffen Iversen, Stig Inge Bjørnebye, Morten Gamst Pedersen, Brede Hangeland, Rune Bratseth og Erik Thorstvedt.