Kundesenter Mine sider Selg Kategorier
QXL.noArkiv

Annonce:

Er det mulig å få lån med betalingsanmerkning?

Dersom du har tenk deg ut på lånemarkedet, har du sikkert mange spørsmål. Spesielt om det er første gang. Kanskje du har akutt behov for penger til å fikse bilen eller kjøpe ny komfyr, men så lurer du på om du får låne og hvor mye du kan låne.

Er det mulig å få lån med betalingsanmerkning?

Den nødvendige kredittsjekken

I Norge har myndighetene lagt frem flere lover og regler når det kommer til lån, og dette gjelder også for forbrukslån. En av reglene er at du ikke kan låne mer enn fem ganger din egen inntekt. Det vil si at når du sender inn en søknad om lån, må långiveren sjekke hva du har i lån fra før av. Dette gjelder både sikret og usikret gjeld. Den siste varianten sjekkes gjennom de nye gjeldsregistrene. Skulle det da vise seg at du har lånt maksimalt, vil du få nei til mer lån. Det eneste unntaket vil være om du skal refinansiere.

Det neste bankene er pålagt er å gjennomføre en kredittsjekk. Denne har flere formål. Det ene er å sjekke de økonomiske opplysningene du har oppgitt i søknaden din. Et annet formål er å sjekke hvor god betaler du er, og hvilket forhold du har mellom inntekt, utgifter og eksisterende gjeld. Jo bedre resultatet er, desto bedre rente vil du få tilbud om. En lav rente er på en måte belønningen din for å ha orden i privatøkonomien.

Lån og betalingsanmerkninger

En av de viktigste formålene til kredittsjekken er å se om du har betalingsanmerkninger. Det er mange som lurer på om det er mulig å få lån med betalingsanmerkning, og til det er svaret stort sett nei. Det å låne ut penger uten å ta sikkerhet for lånet er en risiko. Denne risikoen tar banken seg betalt for gjennom den effektive renten. Likevel er banken avhengig av at du betaler tilbake pengene du har lånt. Dersom du allerede er en dårlig betaler, slik en eller flere betalingsanmerkninger viser at du er, vil banken anse det som svært lite sannsynlig at du klarer å betale tilbake et nytt lån.

Det finnes unntak

Det finnes enkelte banker som likevel låner deg penger til tross for betalingsanmerkninger. Dette skjer om du skal bruke pengene til refinansiering, og du må ha sikkerhet å tilby i egen bolig. Du vil ikke få pengene utbetalt selv. I stedet må du oppgi informasjon om den gjelden du ønsker å refinansiere, og så gjør den nye banken alt det praktiske for deg. Dette er selvfølgelig for å sikre at det nye lånet faktisk blir brukt til refinansiering.

Sammenlign flere tilbud

Dersom du skal kjøpe hvitevarer, sportsutstyr eller en ny bil, vil du garantert sjekke priser på forskjellige steder. Dette er smart, og du gjør det for å ikke betale mer enn det som er nødvendig. Det samme burde du gjøre når det gjelder lån. Banker er forskjellige, og derfor har de ulike renter og gebyrer. Sørger du for å sammenligne tilbudene og søke hos flere banker, sikrer du at du får det beste tilbudet for deg.

Det kan virke ganske overveldende å sjekke alle lånetilbud på det norske markedet. Dette kan heldigvis gjøres på en enklere måte, og det er å benytte seg av en sammenligningstjeneste. De har gjort denne jobben for deg.

Eksempel på lån fra Loanscouter.com: Lendo - Eff. rente 11,9%, kr 150.000, o/5 år. Kostnad kr 46.600, totalt kr 196.600

Sikker behandling av søknaden din

I dag foregår alt på nettet. Det gjelder også lånesøknader. Du trenger ikke en gang å fysisk signere på et lånedokument, men gjør også denne biten på nettet. For å sikre at ingen andre enn du signerer på et lån i ditt navn, må du benytte deg av din egen BankID. Dette sikrer at både du og banken kan føle dere trygge på at avtalen som inngås blir undertegnet av rett person.