Kundesenter Mine sider Selg Kategorier
QXL.noArkiv

Et røverkjøp tilfredsstiller hjernen

Det finnes mange grunner til å gjøre et godt røverkjøp. For mange er dette en tilfredsstillende handling som gjerne også fører til at du oppnår en bedre økonomi. Jakten etter å gjøre gode røverkjøp kan derimot føre til at det brukes for mye tid og ressurser.

Fakta om hjernens funksjoner

Å være avhengig av å finne gode røverkjøp kan relateres til en intermitterende forsterkende adferd. En slik repeterende adferd er gjerne en adferd som du kan finne igjen andre steder som eksempelvis ved spilling på casino online og spenningen det medfører. Denne jakten på gode røverkjøp kan derfor sammenlignes med gambling.

Når du forventer en belønning i spilleautomaten Jackpot 6000 for eksempel frigjøres det kjemiske stoffet dopamin i hjernen. Dopamin overfører signaler mellom hjernens nerveceller til de delene som holder deg fokusert på å få en belønning. En jakt etter røverkjøp kan derfor sammenlignes med en følelse om å bli tilfredsstilt. Derimot vil vi ikke alltid bli tilfredsstilt.

Den spennende jakten

Intermitterende handlinger er når du utfører en handling for deretter å oppnå en belønning flere ganger over lengre tid. På denne måten kan et røverkjøp gi deg en god følelse fordi du kan oppnå blant annet å kjøpe en designveske t til en meget god pris. En inkonsekvent belønning oppmuntrer deg til å fortsette å prøve helt til du klarer å få det du vil.

For å forstå den spenningen mange føler når de oppnår et godt røverkjøp må dette relateres til blant annet følelsen av belønning. Det er mange som sier at de elsker spenningen som denne jakten medfører i livet. Denne spenningen etter å finne de beste røverkjøpene er det som får oss til å gå i butikken når det er gode tilbud og salg.

Er røverkjøp en avhengighet?

Mange hevder at de er avhengige av å shoppe og at dette på sikt kan bli et problem i hverdagen. En av de største grunnene til at shopping kan bli et problem er forbruket av penger som du gjerne ikke har. Det er derfor at mange også tyr til bruk av kredittkort når de jakter på gode røverkjøp.

På denne måten kan derfor jakten etter gode røverkjøp anses som en avhengighet. Selv om mange selvfølgelig ikke nødvendigvis anser dette som en avhengighet da det finnes mange gode grunner for å jakte etter en god handel. Blant annet er økonomiske grunner en god nok grunn til å konstant jakte etter gode røverkjøp.

Det å finne et godt røverkjøp har en avsluttende effekt på belønningsprosessen. Den spennende jakten etter gode røverkjøp kan derfor relateres til et forsøk på å holde følelsene under kontroll.

Tegn på avhengighet

For å finne ut om du kan klassifiseres som avhengig er det flere aspekter som er viktige å ta hensyn til. Du kan blant annet spørre deg selv om hvorfor du jakter etter gode tilbud og ikke minst hva du føler når jakten er unnagjort. Det er vesentlig å finne ut om du er en av dem som bruker shopping for å oppnå en bedre følelse.

Et av tegnene på avhengighet er derfor at jakten etter gode røverkjøp gir deg en tilfredsstilellende følelse. Det finnes derimot flere grunner til å stoppe med shopping etter gode tilbud. Blant annet kan en få avhengighet etter shopping. Den spennende jakten etter gode røverkjøp kan derfor relateres til et forsøk på å holde følelsene under kontroll.

Konklusjon

Det er mange som i dag benytter enhver sjanse til å jakte etter gode røverkjøp og tilbud. Det er selvklart at det er mulig å spare mange penger på en slik aktivitet. Derimot anbefales det å ta hensyn til både følelser og økonomi før du starter en ny runde med jakt etter røverkjøp.