Kundesenter Mine sider Selg Kategorier
QXL.noArkiv

Sponset artikkel:

Få tilgang til norske sider når du er i utlandet ved å bruke VPN

Det finnes en rekke årsaker for hvorfor det kan lønne seg å ha et VPN program. VPN programmer lar deg for eksempel få tilgang til sider som er begrenset til visse land, som tilgang til det amerikanske utvalget av Netflix-innhold eller tilgang til NRK nett-tv når du oppholder i et annet land enn Norge og mange andre nettsteder.

Få tilgang til norske sider når du er i utlandet ved å bruke VPN

Norsk TV i utlandet er geoblokkert og derfor er VPN en stor fordel for mennesker som befinner seg i andre land enn Norge å benytte seg av VPN. Under for eksempel fotball VM for et år siden eksploderte bruken av VPN særlig i Norden, da alle måtte bruke VPN for å få tilgang til de nordiske TV kanalene.

Det er også godt kjent at det har blitt langt mer vanlig med overvåking av personers aktivitet på internett og med et VPN program får man muligheten til å skjule sin opprinnelige IP-adresse, dersom man ønsker å kunne surfe anonymt. Da kan man beskytte seg mot overvåkning, hacking, spionasje og lignende. Særlig om du befinner deg på reise i land som Kina, Russland og lignende kan dette være en spesielt god ide.

I forhold til handel på nett, kan det også være vanskelig og ofte umulig å gjennomføre kjøpet uten at du befinner deg i samme land. Mange nettbutikker, som for eksempel Amazon, krever at du befinner deg i det samme landet. Skal du for eksempel bestille hjemlevering direkte og befinner deg i utlandet, blir dette vanskelig. Da kan du knytte deg til en server i USA for å få disse funksjonene aktivert. Du trenger ingen VPN for å handle på QXL dersom du ikke befinner deg i Norge, men det kan som nevnt ovenfor være lurt av flere andre grunner.

Det finnes mange grunner for å bruke et VPN program, men det er for mange ikke like lett å vite hvilket program man skal velge. Det finnes et stort utvalg av VPN programmer å velge mellom og vi gir deg derfor her en oversikt over VPN tilbydere her.

Velg programmet som passer deg best

Et av programmene som scorer aller høyest i flere tester for tilbydere som er særlig gode for Norge er ExpressVPN. Programmet har et stort utvalg av servere man kan koble seg til, er fordelt på hele 94 land man kan velge mellom og har en rekke servere i Norge. Prisen per måned er heller ikke høy og med en lav månedspris, stort utvalg av servere og en politikk om null loggføring er ExpressVPN et godt valg.