Kundesenter Mine sider Selg Kategorier
QXL.noArkiv

Sponset artikkel:

Julegensere er for alle - les historien her!

For mange mennesker er julen den beste tiden av året. Det er kaldt ute, lysene skinner sterkt overalt, par synes å være enda mer forelsket enn de vanligvis er og folk er lykkelige. Det er en tid for å gi og motta. Å gi kjærlighet og motta gaver, og for mange mennesker er en av de mest populære gavene over hele verden definitivt julegenseren. Over hele verden gir vi hverandre julegensere. Men hvordan ble julegensere en ting?

La oss fortelle deg historien bak julegensere

Julegensere er faktisk en relativt ny ting. Du kan sikkert gjette opprinnelsen. Første gang julegensere for menn ble brukt på gata var rundt slutten av 19-hundretallet. På denne tiden, ble de håndlaget og brukt for varmen de gir. Julegensere for kvinner fulgte raskt etter. Et firma som heter "Jingle Bells Sweaters" tok fordel av julegenseren og masseproduserte dem. Når de ble masseprodusert var det i egentelig ingen ting som kunne stoppe dem fra å bli populære.

Selv om julegensere var morsomme og gøy i begynnelsen, gikk årene og de ble raskt foraktet. Mote var begynt å bli mer og mer viktig. Genserene passet absolutt ikke inn på bildet. Disse genserene for menn var fortsatt en populær gave uansett hvor fasjonable de var. Mennene klarte til og med å få opp motet til å bruke dem en dag i året. Julegensere for kvinner var imidlertid raskt blitt en døende rase.

Bill Cosby var frelser av julegensere!

Et interessant faktum du kanskje ikke vet ennå: Bill Cosby gjorde julegensere kule igjen! Hans karakter på The Cosby Show ble ofte sett iført en tykk, ullen genser. Mye av tiden, ville disse gensere har tvilsomme blandinger av farger og mønstre. Takket være Bill, var julegensere for herre blitt en ting igjen. Kvinner var fortsatt ikke veldig opptatt av ideen om å ha på seg en julegenser.

Det var ikke før i 2003 at julegensere for kvinner også ville bli en hit igjen. To menn fra Canada hadde organisert en stygg genser fest i 2002 for å skaffe penger til en venn som hadde kreft. Det var egentlig ikke en suksess i begynnelsen, men fra 2003 og framover, hadde stygge gensere raskt vunnet popularitet og har nå blitt en verdensomspennende hit.

Etter noen år, syntes stygge julegensere å være en del av mainstream mote i julen. Alle og deres mor ønsket å kjøpe julegensere. Stygg genser fest som de kanadiske mennene organiserte har også vokst til å bli en verdensomspennende suksess. Millioner av mennesker deltar på en stygg julegenser fest hvert år. Julegenserene for menn er ofte dekorert med tinsel, julekuler og selv faktiske julelys. Alt de kan gjøre for å gjøre genseren så stygg som mulig og vinne oppmerksomheten til sine venner. Julegensere for kvinner er litt annerledes. Ikke bli overrasket om kjæresten din går forbi med et hull i genseren der brystet hennes er og en reinsdyr maske på brystet sitt. Alt går an når det er en stygg julegenser fest!