Kundesenter Mine sider Selg Kategorier
QXL.noArkiv

Annonce:

Velg riktig pendellampe

Velg riktig pendellampe

Det finnes utrolig mange forskjellige pendellamper i mange forskjellige stiler, materialer, former og farger. Uansett om du leter etter en lekker pendellampe over spisebordet, en fargerik lampe til barnerommet eller du leter etter en praktisk lampe i gangen, så er det mange å velge mellom – men alle lampene passer ikke alle steder.

Innred hjemmet med pendellampe

Det store utvalget av pendler kan virke litt overveldende hvis du ikke helt vet hva du skal se etter. Selvfølgelig bør du alltid velge etter smak og magefølelse, for det viktigste er selvfølgelig at du liker lampene som kommer til å prege interiøret ditt. Imidlertid er det noen ting det er fornuftig å ha i tankene før du kjøper den nye taklampen.

Forskjellige funksjoner til forskjellige rom

Hvis lampen skal fungere som grunnleggende belysning i for eksempel barnerommet eller soverommet, er det viktig å se etter en pendel med stor lysspredning, slik at lyset kan nå inn i alle kroker i rommet. Når du velger en pendel til soverommet, er det også en god ide å velge en lampe som gir myk belysning. På barnerommet er det imidlertid viktig å gå etter en litt mer robust modell som kan tåle litt røffere håndtering.

Hvis du skal kjøpe en pendel til arbeidsbenken eller til lesekroken din i stua, er det en god ide å velge en lampe som har et design som gir en mer direkte belysning av et mindre område.

Det er også pendler som er ideelle som koselig belysning i stua eller på soverommet. Du kan også få lamper hvor selve lyspæra er det bærende designelementet, noe som for eksempel passer perfekt i hjørnet. Hvis du vil ha en gjennomført stil der hjemme, så kan du med hell kombinere flere pendler i samme serie. Savner du inspirasjon, så finn en pendellampe her og kom i gang med innredningen allerede i dag.

Pendellampe over spisebordet

For mange er et pendellys det naturlige valget over spisebordet. Når du velger spisebordlampe, så er det absolutt ikke likegyldig hvilken du velger. For det første betyr lyset ved bordet mye når du setter deg sammen med familie eller venner for å nyte et godt måltid. Det er hyggelig å kunne se hva som blir servert, men det er absolutt ikke hyggelig å bli blendet av en lysende pære. Velg derfor en lampe til spisebordet som styrer det direkte lyset nedover, og sørg samtidig for å henge lampen i riktig høyde over bordet. Heng ikke en lampe for høyt, men sørg samtidig for at høye mennesker kan se under pendelen og snakke med personen på den andre siden av bordet.

Hvis du har et stort spisebord som er mer enn 180 cm langt, kan det hende du trenger 2 pendellamper, slik at lyset kommer ned til endene av bordet.