Kundesenter Mine sider Selg Kategorier
QXL.noArkiv

Annonce:

De seks forskjellige netthandelstypene

Vi nordmenn handler for ufattelig store summer på nettet. Og bak de høye tallene gjemmer det seg seks typiske e-handelsprofiler. Hvilken type er du? Her kikker vi litt nærmere på dem.

De seks forskjellige netthandelstypene

Den komfortsøkende

Vil du helst slippe å gå i butikken? Denne typen syns det er for mange mennesker i de fysiske butikkene, ekspedientene er for innpåslitne og at det er vanskelig å prøve klær. Den komfortsøkende vil heller sitte der hjemme foran computeren og kjøpe det man har lyst til. Det er jo enkelt, og etter et par klikk er varene på vei.

Den prisbevisste

Denne typen har gjerne en sammenligningsside som startside, og er veldig bevisst om at man kan gjøre et kupp på nettet. Det handler bare om å se de riktige stedene, og gjøre det helt riktige. Den prisbevisste er også ekspert i å snuse opp den beste prisen på den helt spesielle kjolen fra et norsk motehus og partyskoene fra Kina.

Den erfarne

Den erfarne shopper ofte og effektivt. Det er viktig at man kan returnere varene gratis, fordi noen ganger blir han eller hun nødt til å bestille flere forskjellige størrelser og farger. Og det som ikke passer skal selvfølgelig returneres.

Den omstendelige

Når denne typen går på nettet, så er han eller hun som regel på utkikk etter det helt riktige merket, den riktige designen og de helt korrekte spesifikasjonene. Den omstendelige går ofte in i en fysisk butikk og ser på varene, sammenligner detaljer og finner akkurat det vedkommende er på utkikk etter. Deretter bestilles varen på nettet. Denne typen er dessuten også interessert i å få tilbud, bli medlem av kundeklubber og kanskje tjene poeng som kan brukes som rabatt ved en senere anledning.

Den impulsive

Her er det ingenting planlagt. Det kan skje mens vedkommende surfer rundt på nettet og ser et par videoer på YouTube. Plutselig får han eller hun øye på ett eller annet som bare må eies. Ofte finner denne typen noe helt annet enn det som personen begynte å lete etter. Den impulsive kan gjøre et kupp basert på magefølelsen, selv hvis kontoen er tom. Den impulsive søker om å låne penger på nettet, nettopp for å kunne gjøre et kupp.

Den effektive

Denne typen har en travel hverdag, er prosjektleder både på jobben og i familien, og har en aktiv fritid. Alle shoppingturene er prioritert bort, og typen bestiller kun det mest nødvendige på nettet. Gjerne fra mobilen i lunsjpausen på jobben, eller mens vedkommende venter på bussen.